001b83bbda

Tala Fou

Fa'asalalauina fa'asaienisi e uiga i le saoasaoa o lanu, le tele o lou iloa

O le a le lanu vave?

O le saoasaoa o le lanu e faasino i le maualuga o le mataʻu o le ie vali i lalo o le gaioiga o mea mai fafo poʻo le tikeri o le pisia i le va o ie vali ma isi ie i le taimi o le faʻaogaina poʻo le gaosiga.O se faasino igoa taua o ie.

Vaega mai fafo

O mea mai fafo e aofia ai: feteʻenaʻiga, fufuluina, moli, faʻafefe o le sami, faʻaofuofu faua, faʻafefe vai, faʻaofuofu afu, ma isi.

I le faʻagasologa o le suʻesuʻeina, e manaʻomia le filifilia o mea faʻataʻitaʻi tutusa ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma tulaga eseese o le siosiomaga i fafo.

Fa'ama'i ma lanu fa'aletino

O le saoasaoa o le lanu vailaʻau e faʻatatau i le suiga o lanu o ie lanu e mafua mai i le faʻaleagaina o filifili mole mole vali poʻo le faʻaleagaina o fuifui lanu e mafua mai i vailaʻau.

O le saoasaoa o le lanu faʻaletino e faʻatatau i le suiga o le lanu e mafua mai i le vavaeeseina o vali mai alava e mafua mai i mea o le siosiomaga faaletino i fafo poʻo le faʻaleagaina o lanu e mafua mai i le faʻaleagaina o vali mai isi ie.

tasi 1
aboucnc (1)

Ae fa'afefea le vave lanu?

O le iloiloga o le vave lanu e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: lanu lanu ma lanu lanu.

E tatau ona iloiloina le saoasaoa o le lanu ma le lanu e mafua mai i mea tau le siosiomaga faaletino, e pei o le pisia o le vai, le vave o le lanu i le fufuluina, le vave o le lanu i le afu afu, le vave o le lanu i le faua, fesiitaiga o le vali ma isi mea.O lo'o iai fo'i mea e na'o le su'esu'eina o le saosaoa o lanu i le pisia, e pei o le fe'avea'i o lanu vave.

E masani lava, na'o suiga lanu e mafua mai i vaila'au e su'esu'eina, e pei o le vave o le lanu i le malamalama, fa'atosina o le lanu i le bleaching chlorine, fa'atosina lanu i le fa'amama le chlorine, fa'amago le fa'amamago, fa'amago lanu i le samasama phenolic, ma isi.

O le a le fa'ailoga lanu?

Ie lanu i le faʻaaogaina poʻo le faʻagasologa o gaioiga i lalo o le aafiaga o mea tau le siosiomaga i fafo, vali vaega mai le alava, vali mole o le chromophore ua faaleagaina poʻo le fatuina o le chromophore fou, e mafua ai le lanu chroma, hue, suiga o le susulu, ua taʻua o le faʻailoga.

O le a le mea ua pisia?

I lalo o le aafiaga o mea tau le siosiomaga i fafo i le faaaogaina po o le faagasologa o le faagasologa o textiles lanu, o le vali e vavae ese vaega mai le alava ma solo i le fofo togafitiga, lea e toe adsorbed e le paʻepaʻe paʻepaʻe po o le natura tele-fiber ie po o se tasi. - ie alava.Ole fa'alavelave ole fa'aleagaina ole ie tele-fiber po'o ie-fiber tasi e le'i valiina, e pei o le vave o le lanu i le fufuluina, pisia vai, pisia afu, faua, ma isi, o se tasi lea o mea iloga.

aboucnc (2)
aboucnc (3)

O le a le vaifofo vali

I le su'ega o le saoasaoa o le lanu i le fufuluina, o le vali po'o le pigmenti o le ie lanu e pa'u i totonu o le vaila'au, ma mafua ai le faaleagaina o le vailaau.

O le a le mea e fai e le tagata lava ia

E taʻua foi o le togiina o le tagata lava ia, e faatatau i le lanu lanu, e lua pe sili atu lanu, i le tele o tulaga o suʻega faʻavavevave lanu, lua lanu e paʻi le tasi i le isi, e pei o ie vali, ie lolomi, ie lua mata e mafai. fa'ata'ita'i mo le fa'ato'a fa'atosina o le lanu, mo le lanu mama (tasi lanu) e le mana'omia ni ie.I le taimi nei, o le tele o tulaga tau oloa i totonu o le atunuʻu, e leʻi faʻalauiloaina le manatu o le lanu o le tagata lava ia, o fefaʻatauaʻiga mai fafo o se manaʻoga masani.

aboucnc (4)
aboucnc (5)

Metotia e fa'aalia ai le maualuga o le saoasaoa o lanu

Ole fua fa'atatau ole lanu e fa'avae ile 5 la'asaga ma le 9 togi.I le taimi nei, o loʻo i ai le AATCC standard system ma ISO standard system (e aofia ai GB, JIS, EN, BS ma DIN).


Taimi meli: Me-30-2023